Nilüfer / Bursa Telefon 0 (224) 909 21 51

Yapı Dekorasyonda Seramik Tercihi Nasıl Yapılır ?

Yapı Dekorasyonda Seramik Tercihi Nasıl Yapılır ?

Yapı Dekorasyonda Seramik Tercihi Nasıl Yapılır ?

KARO SERAMİK NEDİR  ?

Gün içerisinde yoğun bir şekilde kullanılan zeminler kısa bir süre içerisinde bozulabilir ya da eski özelliğini kaybedebilirler. Böyle durumlarla karşılaşmamak için beton zeminlerin üzerine çeşitli zemin kaplama uygulamaları yapılır. Bu uygulamalar ile zemin daha dayanıklı ve uzun ömürlü hale getirilebilir.

Seramik kaplamalar renk ve model seçenekleri açısından en çeşitli olan zemin kaplama malzemesidir. Ayrıca seramikler en dayanıklı seçenektir ve çok az bakım gerektirirler. Yaşam alanlarınızda özellikle sudan etkilenebilecek mekanlarda genellikle tercih edilirler. Banyo ve mutfaklar en sık karşılaştığımız seramik kaplama alanlarıdır.

Seramik karolar kil veya başka bir seramik malzemesinden yapılmış yüzey kaplama elemanıdır. Seramik karoların fırınlarda çok yüksek sıcaklıklarda pişirilmeleri sonucunda suya dayanıklı, paslanmaz, mukavemeti yüksek ve temizliği çok pratik olan bir yapı malzemesidir.

-Seramik doğal bir madde olduğundan sağlık açısından da herhangi bir tehlike oluşturmaz.

-Ayrıca kolay temizlenebilme özelliğine sahiptirler, kir tutmazlar.

-Son derece dayanıklı bir  malzeme olduğundan uzun yıllar boyunca kullanılabilirler

-Güneş ışığı ve soğuktan etkilenmezler.

-İstenilen renk ve desende imal edilerek çok fazla kalite seçeneğine sahiptir.

-Kullanıldığı mekâna şıklık katarlar.

Banyoda Seramik Kullanımı:

Seramik binlerce yıldır insan hayatında var olan ve gitgide yaygınlaşan bir malzemedir. Günümüzde evlerde, okullarda, kafe ve restoranlarda fazlaca tercih edilmektedir. Banyolarımız ise seramik kullanımına en uygun alanlardan biridir. Gün içerisinde sürekli sıcak ve ıslak bir hacim olan banyoda seramik kaplama kullanmak en doğru tercih olacaktır. Banyolarımızda kullanılan seramik kolay temizlenebilirliği sayesinde hijyenikliği sağlar. Banyolarda kabartmasız, düz seramik modellerini tercih edersek  temizliği ve bakımı kolay olacaktır. Seramik anti bakteriyel bir malzeme olduğundan banyolar için en uygun yapı malzemesidir. Hidrofobik yani suyu sevmeyen bir yapısı olduğundan rutubet, küf gibi etkiler oluşturmazlar. Kolayca yıkanabilen bir malzemedir.

Küçük bir banyonuz varsa doğru renk ve modelde seramik tercihi yapılmalıdır. Böylece alanı olduğundan daha aydınlık ve ferah bir hale getirmiş oluruz. Pastel ve açık tonlarda kullanılan seramikler her zaman banyonuzu daha geniş gösterecektir.

‘’Peki parlak seramik mi, mat seramik mi ?’’ sorusunu irdeleyecek olursak, parlak seramikler mat modellerine göre daha gösterişli dursa da banyo zemini için pek doğru tercih olmayabilir. Seramiğin parlak oluşu  onun daha zor temizlenmesine ve daha az dayanıklı olmasına sebebiyet verebilir. Özellikle banyolarda sıklıkla kullandığımız aşındırıcı temizlik malzemeleri de bu parlaklığı zaman içerisinde yok edebilir. Fakat tabi burada tercih tamamen sizin zevkinize kalmış durumdadır. Parlak seramiklerin de banyolara yakışıp, şıklık kattığını unutmamak gerekir. Duvarlarınızda kullanacağınız parlak seramikler banyonuzu hem daha ihtişamlı hem de daha ferah gösterecektir. Ayrıca parlak seramikler üzerindeki kaplama doku nedeniyle, su ile temasında yüzeyler kayganlaşırlar. Bu durum duvarlarda sorun oluşturmasa da zemin kaplaması olarak kullanıldığında tehlikeli olabilir.

Seramik her ne kadar dayanıklı bir malzeme de olsa sonuçta özellikle zemin seramikleri her zaman kaplama malzemesi gibi b ir darbe aldığında kırılabilir ya da çizilebilir. Bizim sizlere tavsiyemiz zemin seramiklerinizden bir paket fazla almanızdır. Herhangi olumsuz bir durumda onarılması gerektiğinde mağdur olmamanız için bu çözüm yeterli olacaktır.

Mutfakta Seramik Kullanımı:

Seramikler mutfaklarımızda sıklıkla kullanılan yapı malzemesidir. Seramiklerin kullanım kolaylığı sağlayan bütün özellikleri mutfakta kullanım içinde geçerlidir. Ayrıca doğru tercihler yapıldığında uzun vakitler geçirdiğimiz mutfağın enerjisine enerji katarlar. Hem kullanım açısından hem de dekorasyon açısından mekâna birçok katkıda bulunmaktadırlar. Mutfaklarımızda yoğun olarak su, buhar, temizleyici ürünler, yemek artıkları gibi etmenlerden etkilendiğinden seramikler günlük kullanım için en ideal ürünlerdir. Özellikle tezgâh arasında tercih edeceğiniz seramik, kullanım kolaylığı ve hijyenikliğinin dışında, mutfak dekorasyonunuza bambaşka bir hava katacaktır. Her zevke uygun renk ve desende imal edilen seramikler mevcut olduğundan mekanlarınızı size özel tasarlamak ve fark yaratmak için birçok alternatif mevcuttur.

Çeşitli boyutlarda seramik ölçüleri mevcuttur. Mekanınızın büyüklüğüne, sarfiyat kapasitesine ve zevkinize uygun olarak seramik boyutuna karar verilmektedir. Örneğin küçük mekanlarda büyük ebatlara sahip seramikler pek tercih edilmez.

Mutfak dekorasyonunuz, banyo dekorasyonunuz ya da herhangi bir mekânınız için seramik tercihlerinizi birlikte gerçekleştirelim. Dilerseniz iç mimarlık ve yapı dekorasyon hizmetlerimizle dilerseniz de kendi zevkinize kalmış olarak, sizler için en özel ve en uyumlu dekorasyon tercihleri yapmak için sizleri ofisimize bekliyoruz.

 

Anahtar Kelimeler:

Bursa yapı dekorasyon
Bursa dekorasyonda seramik tercihi
Bursa mutfak dekorasyonu
Bursa banyo dekorasyonu
Bursa seramik modelleri 

 

Anahtar Kelimeler

Bursa Yapı Dekorasyon

Bursa Mutfak Tadilatı

Bursa Banyo Tadilatı

Bursa Yapı Dekorasyon Firmaları

Bursa Ev Tadilatı
Bursa Nilufer Yapı Dekorasyon

Bursa Osmangazi Yapı Dekorasyon

Bursa Anahtar Teslim Ev Tadilatı

Bursa Tadilat Firması

Bursa Mutfak Dekorasyonu

Bursa Ev Dekorasyonu ve Tadilatı
Web Tasarım ve Programaya dair Tüm Hakları irfanozer.com tarafından korunmaktadır.
Ayrıca Hiza yapı Türkiyenin en iyi ücretsiz firma rehberi Sektör Dizini'ni desteklemektedir.
WhatsApp ile iletişime geç