Nilüfer / Bursa Telefon 0 (224) 909 21 51

Yapı Dekorasyonda Laminat Parke Kullanımı

Yapı Dekorasyonda Laminat Parke Kullanımı

Yapı Dekorasyonda Laminat Parke Kullanımı

   Yaşam alanlarınızın kimliğini belirleyen en önemli dekorasyon ögelerinden birilaminat parke tercihlerinizdir. Yapı dekorasyon da karakteristik bir önem taşıyan parkeler farklılaşmanın ilk adımlarındandır. Rengi, dokusu, boyutları başta olmak üzere laminat parkelerde her zevke uygun çeşit bulunmaktadır.

   Parkeler tercih edilirken mekana, mekanın işlevine ve kullanım süresine çok dikkat edilmelidir. Özel dokuları, ısı ve ses yalıtımına katkıları ve mukavemetli olmaları sebebiyle laminat parkeler en yoğun tercih edilen zemin kaplama malzemeleridir. Parke uygulamasının yapılacağı alanın kullanım yoğunluğuna göre kalınlıpı belirlenen laminat parkeler renk ve doku anlamında da bolca çeşit sunar ve ulaşılabilir fiyatlardadır. 

   Parkemize karar verirken önce mukavemetine dikkat etmeliyiz. Daha sonra özellikle renk seçimlerinizde mobilyalarınızın rengini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Bunun yanında duvar rengi ya da duvar kaplamalarınızı önceden belirlemek parke seçiminizi kolaylaştıracaktır. Parke seçiminde bir diğer önemli unsur ise kullanım alanıdır. Bu nedenle kullanım amacına göre ticari veya konut olmak üzere iki farklı parke sınıfı bulunmaktadır. Bu iki ana sınıfın dışında parkenin dayanıklılığını esas alan aşınma sınıfları da vardır. Parkenizin aşınma sınıfı, parke uygulaması yapılacak zemin üzerindeki yürüyüş trafğine ve zeminin durumuna göre belirlenir. Trafik yoğunluğu, yani hareket kapasitesi büyük olan yerlerde üst sınıflar tercih edilirken, daha az hareket edilen yerlerde alt sınıflar kullanılmalıdır. 21, 21, 23 sınıfları konut kullanımına, 31, 32, 33 sınıfları ise ticari alanlar için uygundur. 

   Parke kalınlığıda yine parkenin dayanıklılığı açısından çok öenmlidir. Zeminin durumu, trafik yoğunluğu ve ısı yalıtımı ihtiyaçlarına göre parke kalınlığı tercih edilmelidir. Genel olarak 8 mm parkeler tüm ihtiyacı karşılasa da, ısı yalıtım performansı arttırılmış, 10 mm kalınlığında ki modelleride iç mekan tasarımlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

  Renk konusuna tekrar gelecek olursak, bu konu kullanım amacınıza ve ihtiyaçlarınıza göre değişkenlik gösterecektir. Gri renkli parkeler mekanlarınızda modern ve şık bir atmosfer yaratırken, meşe tonlarında ki parkeler mekanlarınıza daha doğal ve sıcak bir hava katar. Açık renk parkeler mekanlarınızı daha aydınlık ve ferah gösterirken, koyu renkler daha karanlık bir ortam yaratmak için kullanılır. 

   Parkeler derzli ve derzsiz olmak üzere ikiye ayrılır. Parke plakalarının kesişim yerlerinin üzerindeki 1 mm boşlukların V şeklinde birleşmesi sonucunda oluşan ve ''derz'' adı verilen çizgiler oluşmaktadır. Dekorasyon açısından hoş bir görünüme sahip bu parkeler kolaylıkla temizlemebilir. 

   Sizlerde yaşam alanlarınızı en şık şekilde dekore etmek için Bursa Hiza Yapı Dekorasyon'u tercih edin mekanlarınızı birlikte güzelleştirelim. 

 

Anahtar Kelimeler:

Bursa yapı dekorsayon
Bursa parke çeşitleri 
Bursa parke uygulaması 
Bursa laminat parke 

Anahtar Kelimeler

Bursa Yapı Dekorasyon

Bursa Mutfak Tadilatı

Bursa Banyo Tadilatı

Bursa Yapı Dekorasyon Firmaları

Bursa Ev Tadilatı
Bursa Nilufer Yapı Dekorasyon

Bursa Osmangazi Yapı Dekorasyon

Bursa Anahtar Teslim Ev Tadilatı

Bursa Tadilat Firması

Bursa Mutfak Dekorasyonu

Bursa Ev Dekorasyonu ve Tadilatı
Web Tasarım ve Programaya dair Tüm Hakları irfanozer.com tarafından korunmaktadır.
Ayrıca Hiza yapı Türkiyenin en iyi ücretsiz firma rehberi Sektör Dizini'ni desteklemektedir.
WhatsApp ile iletişime geç