Nilüfer / Bursa Telefon 0 (224) 909 21 51

İÇ KAPILAR VE ÖZELLİKLERİ

İÇ KAPILAR VE ÖZELLİKLERİ

İÇ KAPILAR VE ÖZELLİKLERİ

Tüm iç mekanlarda karşımıza çıkan ahşap kapı modelleri çok geniş bir kullanım alanına sahiptir. Sadece estetik sebeplerden değil kullanım kolaylığı sebebi ile de tercih oranları oldukça yüksektir. Estetik açıdan da güzel bir görüntüye sahip olan bu kapılar işçiliği de kaliteli yapılır ve diğer malzemeleri de uygun şekilde seçilirse uzun yıllar kullanışlı malzememler haline gelirler.

  1. Ahşap Kapılar:

İç mekân tasarımlarında kullanılan kapılar çoğunlukla ahşap kaplama malzemeden yapılır. Ağaç yüzleri makinalarla bazı işlemlerden geçirilerek belirli kalınlıklarda doğal kaplamalar elde edilir. Kaplamalar MDF üzerine özel işlemlerle yapıştırılarak ahşap kaplamalı kapılarda kullanılan yüzey oluşturulmuş olur. Bu yüzeylere boyama işlemi gerekmez. Sadece cila uygulaması yapılır. Her mekâna uygun şekilde istenilen ölçülerde üretilmektedirler. Ayrıca çift kanatlı olarak istenilen genişlikte üretmek mümkündür. Fiyat açısından da tamamı masif diğer kapı modellerine göre daha ekonomiktir. Doğal ahşap kaplama olduğundan görünümü ahşap kapıdan farksızdır. Şık ve sıcak bir görünüm verir. Bakımı kolaydır. Ayıca hijyenik bir malzemedir. Güneş ışınlarına, darbelere ve çizilmelere karşı dayanıklıdır. Uzun ömürlüdürler ve ahşap kaplama seçenekleri oldukça fazladır. Ahşap kapılar iç mekanlardaki her alanda kullanıma uygundur.

  1. Lake Kapılar:

Lake kimyasal bir mobilya cilasıdır. Bu cila renkli veya renksiz olabilir. Lake uygulamasının pürüzsüz görünümü basit bir ahşap malzemeyi muhteşem bir mobilyaya dönüştürebilir. Lake kapı yüzeyi, ham MDF düz panel ya da üzerine CNC tezgahında desen verilmiş bir panel olabilir. Oda ve WC kapısı olarak istenilen ölçülerde üretilebilmektedirler. Model ve desen seçeneklerine göre çerçeve camlı, kafes camlı, tek kanat ve çift kanat olarak istenilen genişlikte imalat mümkündür. Lake kapı imalatında en dikkat edilmesi gereken aşamalar astarlama ve zımparalamadır. Lake kapılar havayla reaksiyona girmediklerinden sağlıklı ürünlerdir. Hijyenik olan ve montajı kolay yapılan ürünlerdir. İstenilen renkte uygulama yapılabilir. İç mekân kapısı olarak kullanımda her alana uygun bir malzemedir.

  1. Laminat Kapılar:

Artan ses kirliliğine karşı son teknoloji kullanılarak geliştirilen bu kapılar kolay montaj özelliğine sahiptir. Son yıllarda kullanım alanı hızla büyüyen laminat malzemesi en son olarak kapı sistemlerinde de kullanılmaya başlanmıştır. Kapı kasası tamamen özel malzemeden imal edildiğinden kapılar darbelerden ve dış etkilerden korunmaktadır. Yüksek basınca dayanıklı olarak üretilen bu kapılar son derece sağlam ve güvenlidir. Bu kapılar yanma, darbe, kırılma gibi fiziksel olaylara da oldukça dayanıklıdır. Modern dokunuşlar ile mekanlara oldukça hoş ve zarif bir hava katmaktadır. Bu kapılar fazlaca renk ve desen seçeneklerine sahiptirler. Montaj işlemleri kolaydır. Özellikle hastane, yurt ve otel gibi alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Kullanım alanlarına göre camlı veya camsız modelleri bulunmaktadır.

  1. Melamin Kapılar:

Melamin kapı üretiminde kullanılan melamin malzemesi organik bir bileşiktir. Plastik madde üretiminde kullanılan endüstriyel kimyasal maddedir. Bu malzeme MDF üzerine ısı ile uygulanarak melamin levhalar oluşturulur. Melamin kapı üretiminde bu levhalar kullanılır. Melamin kapı modelleri ve renkleri, kullanılan panellere göre çeşitlilik gösterir. Melamin kapı yüzeyleri boyama işlemi gerektirmez. Bu kapılar modellerine göre renkli ve kendinden desenlidir. İç kapılar, oda ve WC kapısı olarak istenilen ölçülerde üretilebilirler. Ayrıca melamin kapıları çift kanat olarak istenilen genişlikte üretmek mümkündür. Melamin kapıların temizliği kolaydır. Bu kapılar hijyenik ve dekoratiftir. Güneş ışınlarına, çizilmelere, darbelere karşı dayanıklılığı diğer kapı çeşitlerine göre daha yüksektir, uzun ömürlüdürler.

  1. Lam kapılar:

MDF yapısı itibariyle her noktasının homojen yoğunlukta olması, standart boyutlarda elde edilebilmesi, freze işlemlerindeki mükemmelliği, yüzey ve kenarlardan uygulanan vidaları iyi tutması sebepleriyle tercih edilir. MDFLAM, MDF levha üzerine teknolojik emprenye makineleri ile melamin reçinesi ve tutkal emdirilerek su geçiremez hale gelen dekor kâğıdın kaplanmasıyla elde edilir.

  1. Membran Kapılar:

Membran kapılar boya kullanılmadan üretilen kapılardır. Membran kapı renklerinde zamana bağlı değişme olmaz. Membran kapılar Amerikan kapılara göre içi daha dolu, uzun ömürlü iç mekân kapılarıdır. Boyalı kapılarda oluşan çizikler membran kapılarda oluşmaz. Bunun nedeni MDF üzerindeki membran kaplamanın çizilmeye karşı yüzey dayanımının yüksek olmasından kaynaklanır. Boya kullanılmayan kapılar olduğu için kapının hangi bölümü zarar görürse, o parçanın değişmesi kapınızda ton farkı yaratmayacağından, ilk günkü görünümüne sahip olurlar.

  1. Amerikan Kapılar:

Amerikan kapı üretiminde kullanılan paneller, üretilmek istenilen kapı modeline bağlı olarak değişiklik gösterir. 4 mm kalınlığında, istenilen kapı modelinde, desenli veya düz uygulanan MDF paneldir. İç kapılar, oda ve WC kapısı olarak istenilen ölçülerde üretilirler. Ayrıca Amerikan kapıları çift kanatlı olarakta istenilen ölçülerde üretmek mümkündür. Amerikan kapılar fiyatları, renk ve model seçeneklerindeki çeşitlilik sebepleriyle tercih edilirler. Ekonomik ve hijyeniktirler. Kolay temizlenirler. Bu kapılar istenilen renge boyanabilirler. Ayrıca Amerikan kapılar hafiftir ve montajı kolaydır. Amerikan kapılar iç mekanlarda kullanım için uygundur.

  1. PVC Kapılar:

PVC oldukça geniş bir kullanım alanı olan plastik malzemedir. Kapı ve pencere üretiminde en yaygın kullanılan kimyasal malzemedir. PVC geri dönüştürülebilen çevre dostu bir üründür. PVC kapı gövdesine desen vermek için CNC tezgahlar kullanılır. Kapı yüzeyine PVC yapıştırılmadan önce CNC tezgahında desen verilmelidir. Daha sonra PVC malzemesi ısı yardımıyla MDF kapı yüzeyine uygulanır. Bu kapılar kendinden desenli ve renkli olduğundan boya gerektirmez. PVC kapılar oda ve WC kapısı olarak, tek veya çift kanatlı istenilen ölçülerde imal edilebilirler. PVC kapı fiyatları, doğal ahşap kaplamalı diğer kapı modellerine göre daha ekonomiktir. PVC kapılar kolay temizlenir, hijyenik ve uzun ömürlüdürler. PVC kapılarda renk ve model seçeneği oldukça fazladır, montajı kolaydır. Güneş ışınlarına, çizilmelere ve darbelere karşı dayanıklıdırlar.

 

Anahtar Kelimeler:

Bursa yapı dekorasyon

Bursa kapı çeşitleri

Bursa iç mekan kapıları

 

Anahtar Kelimeler

Bursa Yapı Dekorasyon

Bursa Mutfak Tadilatı

Bursa Banyo Tadilatı

Bursa Yapı Dekorasyon Firmaları

Bursa Ev Tadilatı
Bursa Nilufer Yapı Dekorasyon

Bursa Osmangazi Yapı Dekorasyon

Bursa Anahtar Teslim Ev Tadilatı

Bursa Tadilat Firması

Bursa Mutfak Dekorasyonu

Bursa Ev Dekorasyonu ve Tadilatı
Web Tasarım ve Programaya dair Tüm Hakları irfanozer.com tarafından korunmaktadır.
Ayrıca Hiza yapı Türkiyenin en iyi ücretsiz firma rehberi Sektör Dizini'ni desteklemektedir.
WhatsApp ile iletişime geç