Nilüfer / Bursa Telefon 0 (224) 909 21 51

Boya Çeşitleri

Çoğumuz evimizin dekorasyonunda değişiklik yapmak istediğimizde aklımıza ilk gelen duvar rengini değiştirmek olur. Fakat boyanın renginden ziyade, sağlığımızı nasıl etkileyeceği ve duvarımızın yapısına ne kadar uyum sağlayabileceği en önemli etkenler arasındadır. Evimizde kullanabileceğimiz boya türleri şunlardır.

  1. Su Bazlı Boya:

Dış etkenlere karşı oldukça mukavemetli olan akrilik yani su bazlı boyalar kokuya karşı duyarlılığı olanlar için de oldukça kullanışlı boyalardır. Üstelik bu boyalar çok kısa sürede kuruduğu için zamandan tasarruf etmenizi de sağlarlar. Temizliği ve bakımı çok kolay olan bu boya çeşidi, sadece nemli bir bezle kolayca temizlenebilir.

  1. Plastik Boya:

İç cephelerde en çok kullanılan boya türü olan plastik boyanın uygulaması oldukça kolay ve maliyetleri düşüktür. Artık eskisi kadar tercih edilmeyen plastik boyalar su bazlı silikonlu boyalar gibi silinebilme özelliğine sahip değillerdir. Silikon boyaların yapışma özelliğini arttıran, çatlamaya ve kabarmaya karşı koruyan bir içeriktir. En sağlıklı boyalar olarak bilinen plastik boyalar duvarın nefes almasını engellemezler.

  1. İpeksi Mat Boya:

Silikonlu boya türlerinden olan ipeksi mat boyalar çabuk kuruyan ve oldukça mukavemetli bir boya türüdür. İpeksi mat boyaların lekeleri kapatma gücü oldukça yüksektir. Gün ışığını yansıttığı için mekanı daha büyük ve aydınlık gösteren bu boyalar, mekanda zarif ve şık bir hava oluştururlar. İpeksi mat boyaların temizliği ve bakımı  da oldukça kolaydır. Ayrıca bu boyalar sağlık açısından da güvenilir boyalardır.

  1. Yağlı Boya:

Yüzeye yapışma ve örtme gücü yüksek olan bu boyalar yüzeyleri korur ve parlaklık verirler. Duvarlarınızda temiz ve pürüzsüz bir doku oluştururlar. Temizlikleri oldukça kolaydır. Fakat bu boyalar duvarlara nefes aldırmayan ve uygulandığı mekanda kuruyana kadar koku problemi oluşturan boyalardır

  1. Dış Cephe Boyası:

Zorlu hava koşullarına karşı dayanıklı dış cephe boyaları, evinizin dış yüzeyini koruyan örtücü bir tabaka oluştururlar. Bu boyalar oldukça mukavemetli boyalardır. Renkleri kolay kolay solmaz ve UV dayanımına sahiptirler. Bu boyalar nefes alabilir özelliktedir. Yüzeylerinde kir tutmazlar.

Anahtar Kelimeler

Bursa Yapı Dekorasyon

Bursa Mutfak Tadilatı

Bursa Banyo Tadilatı

Bursa Yapı Dekorasyon Firmaları

Bursa Ev Tadilatı
Bursa Nilufer Yapı Dekorasyon

Bursa Osmangazi Yapı Dekorasyon

Bursa Anahtar Teslim Ev Tadilatı

Bursa Tadilat Firması

Bursa Mutfak Dekorasyonu

Bursa Ev Dekorasyonu ve Tadilatı
Web Tasarım ve Programaya dair Tüm Hakları irfanozer.com tarafından korunmaktadır.
Ayrıca Hiza yapı Türkiyenin en iyi ücretsiz firma rehberi Sektör Dizini'ni desteklemektedir.
WhatsApp ile iletişime geç