Nilüfer / Bursa Telefon 0 (224) 909 21 51

Mutfak Dekorasyonunda Tezgah Seçenekleri

Mutfak Dekorasyonunda Tezgah Seçenekleri

Mutfak Dekorasyonunda Tezgah Seçenekleri

MUTFAK TEZGAHLARI 

1) Granit Tezgah :

Bu tezgah türünün malzemesi doğal taş malzemedir. En dayanıklı ve kullanışlı tezgah malzemesidir. Kompoze taş tezgahlarda olduğu gibi renklendirici ve polyester reçineler bulunmaz. En sağlıklı ve hijyenik tezgah malzemesidir. temizliği çok kolaydır. Ayrıca granit tezgahlar sıcağa ve soğuğa en dayanıklı malzemelerdir. Bu tezgahlarda asla çatlama, kırılma gibi problemler yaşanmaz. Ancak bazı asidik malzemelerle reaksiyona girerek renk değişimine uğrayabilir. Böyle bir durumda hemen ılık su ile temizlenmesi gerekmektedir. Doğal taşların kesilerek parlatılması ile elde edildiği için fazla renk seçeneğine sahip değillerdir. Ama kendi doğal renkleri pek çok mutfakla güzel uyum yakalar. 

2) Kuvars Tezgah:

Doğal bir mineral olan kuvarsın içine renk çeşitliliği sağlamak için cam ve metal gibi başka bileşenlerin de eklendiği kompoze bir malzemedir. Gözeneksiz olduğu için bünyesinde bakteri bulundurmaz. Bu özelliği kuvars tezgahları hijyenik kılmaktadır. Ayrıca kuvars tezgahların temizliği de çok basittir. Aynı granit gibi uzun ömürlü ve mukavemeti yüksek olan kuvars geniş bir renk yelpazesine sahiptir. 

3) Mermerit (Dökme Mermer) Tezgah:

Mermerit tezgah granit ve kuvars malzemeye göre çok daha hafif ve ekonomik bir malzemedir. Farklı organik maddelerin, spesifik boya ve doldurucularla bir araya getirilerek oluşturulan yapay bir malzemedir. Yüzey sağlamlığı, parlaklığı ve dayanımı için jelkotla kaplanır. Temizliği ve bakımı çok kolay olan mermerit tezgahlar hijyenik malzemelerdir. Mermerit tezgahlar evyesiz kullanım için uygundur. Kalıplanarak üretilen bu tezgahların evyesi bir bütün halinde imal eidlir. Fakat ısıya karşı dayanımı düşük olan mermerit tezgahların  kullanımına dikkat edildiğinde uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. 

4) Akrilik Tezgah:

Akrilik hijyenik bir polimer türüdür. Evyesiz üretime imkan sunar. Yani lavabo tezgahla bir bütün olur ve böylece kullanım kolaylığı sağlar. Çok fazla renk seçeneğine sahip akrilik kaplama tezgahların en önemli özellikleri pürüzsüz ve bütünlüklü estetik duruşlarıdır. Akrilik malzemeler yapay malzemeler olduğundan şekillendirme avantajları çok fazladır. Son yıllarda karşımıza çıkan kıvrımlı mutfakların kurtarıcıları akrilik tezgahlardır. Akrilik tezgahların yüzeyleri gözeneksiz olduğundan hem hijyeniktir hem de temizliği çok kolaydır. Fakat akrilik tezgahlar darbeler sonucu çizik ve hasar oluşumlarına karşı dayanıksızdırlar. Çizikler kolay oluşur ve kolay belli olur. 

5)Dekton Tezgah:

Dekton malzeme cam, porselen, ve kuvarsın bir araya getirilmesi ile elde edilir. Pürüzsüz ve gözeneksiz bir yapıya sahiptir. Mutfak tezgahları için dektonu kullanışlı hale getiren özellikleri arasında; leke direnci, yüksek çizilme direnci, ateşe ve ısıya karşı yüksek dayanım, solmayan renk, yüksek UV direnci ,su emmeme, yanmayan malzeme, aşınma direnci ve büyük ebatlarda imalat avantajları yer alır. 

6) Laminat Tezgah:

Birden fazla katmanın bir araya geldiği tezgah çeşitidir. Tezgah çeşitleri arasında en ekonomik seçeneklerdendir. Sıkıştırılmış kağıt ya da ahşap parçaların kaplanıp suya ve darbeye dayanıklı hale getirilmeleri ile üretilirler. Laminat tezgahların sıcağa karşı dayanımı düşüktür. Çok çeşitli renk ve desen alternatifleri bulunmaktadır. 

7) Paslanmaz Çelik Tezgah:

Bu tezgah türü profesyonel mutfaklarda karşımıza çıkar. Suya ve darbelere oldukça dayanıklı bu malzeme yoğunluğu ve iş kapasitesi yüksek mutfaklarda oldukça dirençli bir malzemedir. Mikrop oluşumu azdır, oluşan çizikler cilalanarak yok edilebilir. 

8) Beton Tezgah:

Beton tezgahlar doğal taş malzemeden üretilen tezgahlara göre çok daha ekonomiktir. Modern bir görünüm oluştururlar. Herhangi bir boyuta uyacak şekilde şekillendirilebilir, ucuzdur. Kullanışlı değildir. Ağır malzeme olduğundan özel işçilik ve destek elemanları gerektirir. 

 

Anahtar Kelimeler

Bursa Yapı Dekorasyon

Bursa Mutfak Tadilatı

Bursa Banyo Tadilatı

Bursa Yapı Dekorasyon Firmaları

Bursa Ev Tadilatı
Bursa Nilufer Yapı Dekorasyon

Bursa Osmangazi Yapı Dekorasyon

Bursa Anahtar Teslim Ev Tadilatı

Bursa Tadilat Firması

Bursa Mutfak Dekorasyonu

Bursa Ev Dekorasyonu ve Tadilatı
Web Tasarım ve Programaya dair Tüm Hakları irfanozer.com tarafından korunmaktadır.
Ayrıca Hiza yapı Türkiyenin en iyi ücretsiz firma rehberi Sektör Dizini'ni desteklemektedir.
WhatsApp ile iletişime geç